Executivul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj propune în şedinţa din această lună menţinerea hotărârii prin care dorea să acorde angajaţilor suplimente salariale, aceeaşi hotărâre pe care Prefectura Dolj a considerat-o nelegală, cerând revocarea ei.
„Telenovela“ acordării suplimentelor salariale pentru funcţionarii publici afectaţi de criză a început acum câteva luni. Municipalitatea craioveană a deschis seria de hotărâri de consiliu prin care „asista social“ funcţionărimea din subordine, urmată de consiliul judeţean şi de Primăria Cârcea. Prin proiectul de hotărâre aprobat în plen cu show-ul de ochii presei, administraţia judeţului a hotărât să „premieze“ funcţionarii publici cu 140.000 de lei pe lună, reprezentând totalul suplimentelor salariale. Cu două luni în urmă, în timpul şedinţei în care a fost aprobat proiectul de hotărâre nr. 113/2010, consilierii judeţeni PDL au acuzat executivul, dar şi pe colegii PSD şi PNL de peste masă de populism. De partea cealaltă, ironii „fine“ de tipul „înţelegem poziţia colegilor de la PDL, care trebuie să susţină guvernul“ (Radu Preda, PSD) şi logică de fier gen „fiind legal, cred că putem să acordăm aceste suplimente“ (Cristina Calangiu, PNL). Pe lângă a oferi celor două tabere din consiliu prilejul de a se război în declaraţii, hotărârea aceasta mai înseamnă şi că un şef serviciu cu un salariu de 2.496 de lei primeşte un supliment de 768 de lei, dar un referent asistent care câştigă 636 de lei pe lună primeşte doar patru lei. Dacă este referent principal, primeşte şase lei. Deşi nu pentru modul acesta de acordare a banilor, la verificarea legalităţii actelor administrative, Prefectura Dolj a decis că hotărârea CJ este nelegală.
Barbărasă nu se dă bătut în faţa lui Georgescu
Printr-un referat întins pe şase pagini ce începe imperativ cu „Hotărârea nr. 113/2010 nelegală - urmează să o revocaţi“, Dir