Potrivit ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, banii proveniţi din coplată se vor duce doar în vistieria instituţiei sanitare. Doctorii nu vor beneficia direct de niciun procent din acest venit suplimentar, în ciuda corupţiei din sistem. De la 1 ianuarie 2011, pacientul va plăti 50 de lei pe lună pentru tichetele de sănătate. Un studiu despre corupţia din sănătate arată că, lunar, fiecare român dă 12 lei şpagă la medic. Cum credeţi că o să vă afecteze coplata bugetul personal?
Cum văd bolnavii legalizarea şpăgii în spitalele din subordinea Primăriei Oradea
CITEȘTE AICI ȘI PĂRERILE ALTOR BOLNAVI
CITEȘTE AICI CE SPUN MEDICII DESPRE LEGALIZAREA ȘPĂGII
CITEȘTE AICI DESPRE SISTEMUL DE COPLATĂ
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că banii din coplată vor rămâne la spital: „Întreaga sumă rămâne la prestatorul de servicii, adică la bugetul spitalului. Medicului nu-i va reveni niciun ban, în mod direct. În acest moment, în lege nu este stabilit un procent din consultaţie care să-i revină cadrului medical.
Banii care se vor strânge din tichetele de sănătate se vor cheltui pe infrastructură, dotări, tratamente, medicamente", a declarat Cseke Attila. Potrivit proiectului Ministerului Sănătăţii, pacienţii vor plăti o sumă de bani, contra unei chitanţe, pentru fiecare consultaţie la spital, la medicul de familie sau la medicul din ambulatoriu, dar nu mai mult de 600 de lei pe an, adică în jur de 50 de lei pe lună.
Cum a reuşit Ungaria să aibă un sistem de sănătate performant / Taxa ungurească mai mică decât şpaga românească
Spitalele ungureşti le oferă condiţii de lux bănăţenilor care se tratează acolo
Bazac voia să dea bani şi medicilor
Ideea nu este una nouă. Fostul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac propunea în premieră anul trecut acest sistem, despre