Căutările elicopterului prăbuşit au fost reluate în această dimineaţă. Vremea ploioasă şi zona extrem de greu accesibilă îngreunează eforturile salvatorilor.
Update ora 13.30
Ancheta este îngreunată de faptul că organele de cercetare abilitate nu pot ajunge la epava elicopterului. Zona este extrem de dificilă, iar accesul nu se poate face decât escaladând stânca.
„Până acum, cei 10 salvamontişti de la Bran au păzit epava, însă nu au putut să ridice nimic de la faţa locului, în lipsa unei aprobări. Acum se aşteaptă o echipă de la Bucureşti, care cel mai probabil, va fi îndrumată tot de noi în zona aceea periculoasă. Pentru moment, îi retragem pe toţi salvamontiştii din zonă. Căţărătorii au stat pe stânci foarte multe ore, în condiţii meteorologice nefaste. A început din nou ploaia, aşa că staţionarea în zonă devine din ce în ce mai dificilă", a explicat Fănică Boboc, şeful Serviciului Salvamont Bran.
Update ora 11.50
Procurorul Marius Iacob a ajuns în zona prăbuşirii elicopterului pentru ancheta în acest caz. Marius Iacob este unul dintre anchetatorii care cercetează împrejurările în care s-a produs tragedia aviatică de la Tuzla, produsă în urmă cu câteva săptămâni.
Update ora 11.30
Trupele de intervenţie cercetează în continuare spaţiul în care s-a prăbuşit elicopterul. Autorităţile anunţă o anchetă militară româno-israeliană care să desluşească cauzele producerii accidentului aviatic.
„Am verificat starea trupelorde jandarmi şi salvamontişti. Sunt zece salvamontişti de la Bran în zona în care s-a prăbuşit elicopterul. Pentru efectuarea anchetei, alături de aceştia se mai află organe specializate ale statului. Este o zonă foarte accidentată, unde prea puţin se mai văd rămăşiţe. Probabil va exista o conlucrare a organelor de anchetă române cu cele israeliene", a spus Ion Gonţea, prefectul judeţului Braşov aju