Cele trei microbuze implicate în accidentul rutier produs luni dimineaţă în Ungaria aparţin unei familii din Buruieneşti, comuna Doljeşti. Acestea făceau curse pirat săptămânal între Italia şi România, susţine Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier.
„Cele trei microbuze, având numerele de înmatriculare NT-15-KRI, NT-07-KJT, NT-07-MRL, executau săptămânal curse ilegale de transport persoane pe ruta Romania-Italia. Cu toate că Federaţia Operatorilor Români de Transport, prin reprezentanţii din teritoriu, dar şi la nivel central, a facut numeroase sesizări către autorităţi cu privire la fenomenul pirateriei din transporturi, acesta capată pe zi ce trece din ce în ce mai multă amploare, mai ales cu concursul poliţiei rutiere şi al poliţiei de frontieră“, a declarat Augustin Hagiu pentru Agerpres.
Citeşte şi:
Microbuzele implicate în accidentul din Ungaria nu figurează cu licență de transport internațional
Conform unor surse din comuna Doljeşti, microbuzele, de 8 plus 1 locuri, aparţin unui afacerist local, Bogdan Mihai, iar la volanul lor se afla acesta, Iulian Suceu şi Mihai Diac, toţi trei din satul Buruieneşti. Poliţia Roman a demarat o verificare prealabilă pentru clarificarea aspectelor legate de aceste transporturi. „Am luat la cunoştinţă, astăzi, despre acest accident. Deocamdată, facem verificări preliminare. Dacă se dovedesc existenţa unor fapte penale sau contravenţionale, vom întocmi un dosar penal sau vom lua măsurile care se impun“, a declarat comisarul Dragoş Bălău, şeful Poliţiei Roman.
Încadrarea juridică a transportului de persoane cu respectivele microbuze este dificilă, din cauza regimului în care se face licenţierea, precizează Gabriel Farcaş, şeful Agenţiei Neamţ a Autorităţii Rutiere Române. „Competenţele Autorităţii Rutiere pentru licenţierea transportului de persoane încep de la