Vara nu aduce numai o căldură înnebunitoare, ci şi o oarecare reticenţă de a găti şi mânca preparate grele şi calde. Tocmai de aceea vă propunem câteva reţete uşoare şi răcoroase, ideale pentru meniul unei zile toride.
În timpul zilelor călduroase de vară, conceperea unui meniu poate fi o adevărată provocare pentru orice gospodină, pentru că multor persoane nu le face plăcere să prepare sau să consume mâncăruri fierbinţi, complicate şi grele. Supele, tocanele sau plăcintele sunt departe de gândurile oricărei gospodine, mai ales pentru că, în sezonul cald, pofta de astfel de mâncăruri scade, lăsând loc preferinţei pentru salate, fructe şi legume proaspete. Prepararea unor mâncăruri uşoare, reci şi răcoritoare reprezintă cea mai bună idee pentru a vă asigura că familia dumneavoastră este mulţumită din punct de vedere culinar chiar şi în zilele cele mai calde.
Salate de crudităţi
Salatele răcoroase de vară sunt una dintre cele mai uşoare şi eficace soluţii. Salatele oferă o varietate de texturi şi arome pentru o experienţă gustativă interesantă şi, în plus, prezintă avantajul de a putea fi „personalizate“ în funcţie de preferinţele culinare ale tuturor membrilor familiei. În plus, atunci când în componenţa lor intră ingrediente precum carne slabă, brânzeturi şi sosuri (sau dressinguri, cum se numesc mai nou), salatele sunt preparate extrem de sănătoase. Ideile pentru prepararea unor salate de vară care pot constitui chiar feluri principale ale unei mese copioase sunt numeroase şi fiecare gospodină poate adapta reţetele în funcţie de preferinţele celor care le consumă.
Salata bucătarului este un preparat uşor de realizat, care include câteva ingrediente preferate de oricine. Nu aveţi altceva de făcut decât să tăiaţi julien legume proaspete pe placul membrilor familiei. Aşezaţi într-un bol o frunză sau două de salată verde, pe care să