Radiaţii electromagnetice peste limitele admise, poluare fonică, riscul poluării accidentale cu compuşi chimici periculoşi, utilizaţi pentru propulsia rachetelor sol-aer, posibilitatea căderii elementelor de muniţie de artilerie şi rachete sunt doar câteva dintre pericolele la care sunt expuşi sătenii din localitatea Corbu, situată în aproprierea Capului Midia, în urma aplicaţiilor militare care se desfăşoară în Tabăra de Instucţie şi Poligonul de Trageri Sol-Aer "General Ion Bungescu".
Toate aceste lucruri au ieşit la iveală după ce Ministerul Apărării Naţionale a început un război de gherilă cu Primăria comunei Corbu, pentru a pune stăpânire pe un teren de 470 de hectare. Pământul se află în proprietatea sătenilor care l-au redobândit în baza legilor funciare. Dar Armata nu a ţinut cont de acest aspect şi a împrejmuit o parte de teren, pe care ulterior l-a intabulat. Astfel, sătenii nu mai au acces la proprietăţile lor.
Mai mult, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a pus stăpânire în anul 2009 pe o bucată de 10,5 hectare de plajă sălbatică pentru a amplasa un radar şi antenele aferente, care fac parte dintr-un sistem modern de supraveghere a traficului maritim pe Marea Neagră, denumit SCOMAR. Pentru cucerirea plajei, planurile tactice au fost demarate încă din anul 2008, când în fruntea Armatei se afla ministrul Mihai Stănişoară. Atunci a fost organizată o licitaţie pentru contractarea unor lucrări de infrastructură necesare montării unei instalaţii radar în cazarma 1852 Capul Midia. Licitaţia a fost adjudecată de firma Dual Man Srl Bucureşti, care a pus mâna pe un contract de aproximativ 350.000 de euro. Firma este deţinută de Marina Gramada, Dan Gramadă şi Dumitru Goanta.
Aceeaşi societate a mai obţinut un contract de aproximativ 200.000 de euro pentru realizarea unui suport pentru o antenă înaltă de 42 de metri, amenajare