Furtună în Consiliul Judeţean Sibiu şi în filiala locală a Partidului Democrat-Liberal. Restructurările impuse de Guvern au creat un adevărat taifun la Sibiu, soldat cu excluderi din viaţa politică şi din cea administrativă.
Corneliu Bucur, fostul director al Complexului Naţional Muzeal Astra, a fost demis din funcţie după ce s-a împotrivit construirii unui cartier rezidenţial în imediata apropiere a Muzeului în Aer Liber de către magnatul Ilie Carabulea. A rămas doar cu funcţia de consilier judeţean. Pe care a pierdut-o acum, în urma unui scandal intern iscat în jurul restructurărilor impuse de Guvern. Bucur s-a opus intenţiei Consiliului Judeţean de a da afară 55 de oameni din CNM Astra. Ba chiar a venit cu o nouă soluţie de a încerca transferul CNM la Academia Română. Ideea e că s-a opus, iar asta nu a fost pe placul partidului.
Excludere fără ezitare
Preşedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton, nu a ezitat să îl excludă din partid pentru această poziţie contra planurilor Guvernului iar o dată cu excluderea din partid, Bucur va pierde şi locul de consilier judeţean. „Excluderea d-lui Corneliu Bucur din organizaţia PDL Sibiu a fost urmarea unei atitudini constante a acestuia de a se poziţiona contrar politicii PDL şi votului grupului de consilieri, precum şi prin folosirea calităţii de consilier judeţean pentru a-şi apăra interesele strict personale", spune conducerea PD-L Sibiu într-un comunicat de presă.
La rândul său, Bucur contraatacă. „Conjunctura care l-a pus pe Ariton să conducă organizaţia de aici a fost aceea care orienta partidul predilect spre alianţe de tip oligarhic, el având structura de personalitate de mare labilitate şi disponibilitate spre acest tip de alianţe. Şi dacă îi luaţi toată devenirea lui în plan socio-politic veţi constata că în spatele lui Ariton, ca o umbră sau ca nişte umbre, au fost nişte oameni potenţi, care l-au fi