I-dose sau drogurile digitale sunt cea mai nouă metodă de a ajunge în al nouălea cer. Tinerii utilizează drogurile digitale, o metodă legală şi gratuită prin care pot obţine senzaţii asemănătoare cu cele produse de Ecstasy.
Acest tip de droguri sunt de fapt sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe şi care afectează creierul inducând ascultătorului stări de euforie, de agitaţie sau chiar panică.
Problema a început în SUA, dar au apărut diferite semnale că fenomenul se manifestă şi în România. Administrarea se face extrem de uşor şi este la îndemâna oricărui adolescent care foloseşte un PC şi o conexiune la internet.
Până în prezent, studiile efectuate de oamenii de ştiinţă nu au demonstrat că aceste sunete ar afecta din punct de vedere chimic creierul. Autorităţile consideră însă că tinerii care utilizează drogurile digitale ajung în cele din urmă consumatori de substanţe ilegale.
Drogurile digitale au înnebunit adolescenţii
Semnalul de alarmă este tras de un reportaj făcut în Statele Unite de postul de televiziune Kansas News 9. Reporterii semnalează apariţia unui fenomen numit "I-dose", în traducere ar însemna "doza de pe internet".
Folosirea acestui nou tip de drog nu este interzisă deocamdată şi, cel mai important lucru, este gratuită. Nimeni încă nu a stabilit efectul pe termen lung asupra a unei minţi tinere, în curs de formare.
Drogurile digitale par ceva cât se poate de banal la prima vedere: nişte sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe sau piese muzicale derivate din stilul minimalist. Concret, opusul muzicii ambientale, de relaxare. Sunetele emise îţi afectează după un timp creierul şi ajung să îţi inducă anumite stări.
Deşi mulţi le consideră o prostie, autorităţile din Statele Unite iau în serios această ameninţare.
Ultima găselniţă a tiner