După inundațiile de astăzi, peste 150 de familii din municipiul Bacău sunt sinistrate, iar circa 200 de case au devenit de nelocuit. Pârâul Negel a ieșit din matcă, iar apele sale au depășit digul de protecție, pe strada Arcadie Șeptilici. Trebeșul și Bârnatul au avut și ele debite peste cotele de pericol.
MAI CITIȚI:
Băcăuanii se luptă cu apele revărsate
Apele au cuprins Bacăul. Jumătate de oraș se pregătește de evacuare
Autoritățile locale au făcut o primă estimare a consecințelor inundațiilor de astăzi. În județ, peste 400 de case au fost inundate. Circa 150 de familii din municipiul Bacău sunt sinistrate, iar Primăria a anunțat că le-a pus la dispoziție locuri de cazare în căminele colegiilor N.V. Karpen și Ferdinand. Locuitorii de pe Arcadie Șeptilici au avut de suferit cel mai mult, însă case inundate au fost și pe Calea Moinești (10) și în cartierul Gherăiești. Totuși, atât primarul cât și prefectul Neculai Olaru au declarat că situația putea fi catastrofală, dacă digurile de la intrările în oraș nu ar fi rezistat.
Primarul Romeo Stavarache s-a declarat mulțumit de colaborarea cu Prefectura, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de faptul că orașul nu a fost inundat, așa cum s-a întâmplat în 2005. "Digurile construite în 2005 și 2006 pe Trebeș, Negel și Bârnat au rezistat, iar orașul nu a fost inundat. Măsurile luate atunci au fost eficiente în proporție de 80 la sută. Există și câteva excepții, mai ales pe strada Arcadie Șeptilici, unde câțiva proprietari nu au permis Direcției Apelor să efectueze lucrările de consolidare a digului, pe terenurile lor, iar consecința a fost inundarea unui număr mare de gospodării", a explicat primarul Stavarache.
Edilul a mai precizat că de această dată, cantitățile de apă au fost mult mai mari decât în 2005, când mai multe cartiere ale orașului au fost i