- Sa ai cel putin 18 ani.
- Sa fii sanatos din punct de vedere psihic.
- Sa nu fii incadrat intr-un anumit grad de handicap fizic.
- Sa nu fii decazut din drepturile parintesti.
- Sa faci dovada ca ii vei crea copilului un mediu familial de crestere si dezvoltare si te vei implica permanent in educarea lui.
- Sa te supui controalelor autoritatilor. Retine! Cel putin doi ani de la incuviintare, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vor intocmi rapoarte trimestriale cu privire la evolutia micutului si la relatia dintre voi.
- Sa il ingrijesti o perioada fara sa ai dreptul de parinte adoptiv. Instanta judecatoreasca iti va incredinta copilul numai dupa ce ti-l da in grija timp de 90 de zile pentru a putea aprecia in mod rational asupra relatiilor de familie care s-ar stabili daca adoptia ar fi incuviintata.
Ce documente iti trebuie pentru infiere?
Ca sa devii parintele adoptiv trebuie sa anexezi la dosar cazierul tau judiciar, o cerere de incuviintare a adoptiei, certificatul de nastere al tau si al copilului, certificatul medical privind starea de sanatate a micutului, copie dupa buletinul tau si dupa certificatul de casatorie. De asemenea, vei avea nevoie si de hotararea judecatoreasca irevocabila de incredintare in vederea adoptiei, atestatul din care sa reiasa ca ai fost supus evaluarii de catre directia teritoriala. Nu trebuie sa-ti lipseasca nici actele doveditoare cu privire la exprimarea consimtamantului parintilor firesti, in masura in care nu s-a pronuntat anterior o hotarare judecatoreasca de incuviintare a deschiderii procedurii adoptiei interne a copilului. - Sa ai cel putin 18 ani.
- Sa fii sanatos din punct de vedere psihic.
- Sa nu fii incadrat intr-un anumit grad de handicap fizic.
- Sa nu fii decazut din drepturile parintesti.
- Sa faci dovad