Sezonul cald este ocazia perfectă pentru unii să plece în concediu, iar pentru alţii să-şi găsească un job sezonier. Cei mai mulţi care aplică pentru astfel de locuri de muncă sunt studenţii, pentru că odată ce termină cu sesiunea pot avea un post pentru 3-4 luni până în toamnă. În acelaşi timp, şi angajatorii preferă studenţii.
"Cele mai multe solicitări pentru joburile temporare vin în perioada aceasta din partea studenţilor, care în principal se orientează către joburile care le pot oferi un venit imediat: ospătar, barman, diverse posturi în domeniul hotelier - recepţioneri, personal administrativ şi întreţinere. Astfel de posturi le asigură nu numai un câştig lunar, dar şi suficientă flexibilitate pentru ca aceştia să se bucure şi de vacanţă. Sunt însă şi mulţi studenţi care în vacanţă sunt mai mult interesaţi să câştige experienţă de lucru în domeniile pe care le vizează după absolvire. Astfel, posturile de recepţie, pentru suplinirea angajaţilor aflaţi în concediu, sau poziţiile de operatori introducere date, arhivări, agenţi vânzări, promoteri, agenţi marketing, operatori linie, agenţi comerciali sunt şi ele solicitate de către tineri", a declarat, pentru Curierul Naţional, Monica Dona, Human Capital Consultant, Lugera& Makler şi membru HR Club.
"În acest moment, pe eJobs sunt 4.533 de posturi pentru care companiile au selectat ca nivel de carieră Student - asta înseamnă că sunt interesate să angajeze pentru acele posturi şi studenţi, categoria de persoane căreia îi sunt destinate aproape 90% din job-urile sezoniere, de vară", a declarat pentru Curierul Naţional Laura Chilom, HR Consultant eJobs. Potrivit reprezentantului eJobs, departamentele cu cele mai multe joburi de vară sunt: Restaurant/FoodService/Catering, Turism/Hotel Staff, Sales, Vânzări, Comerţ, Customer, Client Service, Marketing, Cercetări Marketing şi Sondaje.
Num