După 16 ani în care a dezvoltat afacerea cu restaurante fast-food McDonald's, Marian Teodor Alecu semnează acum contracte sub propria stampilă. Spune că de la începutul anului a fost contactat de 10 companii pentru a le oferi consiliere, fie pentru a pătrunde pe piaţa locală, fie pentru a-şi dezvolta businessul, a deschis un hotel în staţiunea Venus şi s-a implicat mai puternic în afacerile de familie.
Cartea de vizită pusă pe masă la primul interviu acordat de Alecu, 54 de ani, după anunţul că se retrage de la conducerea McDonald's, arată diferit faţă de cele pe care le împărţea până în septembrie 2009.
Pe bucata albă de carton numele ocupă un spaţiu mai mare, dar au dispărut funcţia de director general al McDonald's România, Moldova, Bulgaria şi Mace donia, sigla companiei, cele trei numere de telefon fix şi fax şi adresa la care ar putea fi găsit permanent.
Se consideră Marian Alecu un antreprenor?
"Ştiu eu, cred că da. Sunt antreprenor. M-am schimbat din statutul de angajat, pentru că oricât de înaltă ar fi poziţia în care te afli, tot angajat te numeşti, în statutul de propriul meu stăpân. Acum eu îmi planific timpul, perioadele de vârf, perioadele de concedii", începe discuţia omul de afaceri. La finalul anului trecut, Alecu a anunţat că după ce va părăsi McDonald's va începe o afacere "fără restaurante fast-food". La acea perioadă nu spunea însă nimic concret în legătură cu domeniul în care vrea să lucreze.
Contractul semnat la final de mandat în compania americană nu îi permite omului de afaceri să investească în domeniul concurenţial, cel puţin până în aprilie anul viitor. Alecu rămâne şi acum consecvent. "Nici din aprilie nu voi intra în acţionariatul vreunei companii cu restaurante."
După aproape un an în care a călătorit mai mult decât în alţi ani, în Caraibe, pe Coasta de Azur sau la Viena, vorbeşte însă desp