Supăraţi că în locul suedezelor de pe Litoral au găsit şomerele cu mustaţă de la Apaca şi că pe drumul către mare, devenit între timp autostradă, circulau haotic maşini cu soţ şi fără soţ, românii şi-au amintit brusc de Ceauşescu.
După ce au mai fost nevoiţi să stea în 50 de grade la coadă la Feteşti pentru a plăti bani statului, s-au înduplecat să dea jos geamul la jeep şi să nu mai apese nervoşi pompa de apă de la parbriz pentru a vedea ce vrea studentul transpirat cu mapă şi ochelari.
Era un angajat plătit cu ora de la IRES care recita în gând „Stai clipă, opreşte-ţi zborul, se prăvale compresorul!” şi se interesa cât de deshumat este Ceauşescu în memoria românilor. Brusc, ciocolata cu rom din minifrigiderul de sub bord le-a adus aminte de desenele animate cu Miaunel, Bălănel şi Mihaela, de meciurile văzute cu furculiţa orientată, după caz, spre sârbi, bulgari sau ruşi, de ţigările DS şi de Nekermann şi au întrebat imediat unde trebuie să pună ştampila pe Ceauşescu.
Singura condiţie pusă a fost să o lase pe Elena la bucătărie, aşa că dna Udrea trebuie să se gândească serios la momentul când va fi pregătit poporul român pentru o femeie-preşedinte. Sau să-şi schimbe măcar prenumele în Traiana.
Ironia sorţii, bancul „Tot înainte, că înainte era mai bine” a căpătat acum alte conotaţii. S-a uitat de cozile pentru „Fraţii Petreuş”, de cenzură, de cărţile la pachet cu creveţi şi cuvântările Tovarăşului, „Memorialul durerii” al dnei Hossu – Longin se pare că nu prea a avut audienţă. Sugrumaţi de criza economică, 41% dintre români l-ar vrea înapoi pe Ceauşescu. La 20 de ani după 1989. Trist.
Dra Ceauşescu nu este singurul râvnit în fruntea ţării. Emil Boc vorbea zilele trecute de justiţia lui Cuza, iar Corneliu Vadim Tudor, scriitorul acela care recita cu patos poezii patriotice pentru Conducătorul Iubit, a garantat că Vlad Ţepeş a