Sătmăreanca are în sânge muzica şi dansul popular. Ea se pregăteşte intens, oriunde apucă, pentru a fi cea mai bună la festivalul internaţional al tinereţii de la Costineşti, din 3-8 august.
„S-a organizat o preselecţie pentru acest festival, iar eu împreună cu alţi doi interpreţi am fost selectaţi să participăm la festival. Mă pregătesc zilnic pentru că am de prezentat o doină şi un joc popular. Cânt în casă, afară oriunde am ocazia. Am noroc cu vecinii care ştiu că îmi place folclorul şi nu sunt deranjaţi de gălăgie. Din contră, unii îmi apreciază străduinţa şi mă încurajează. Sunt mândri de vecina lor“, spune încântată Andrada pentru care muzica populară reprezintă şi un pansament în momentele mai grele.
Cântă de la 9 ani
Cântă de la 9 ani, vârstă la care a fost descoperită de un prieten al tatălui ei, interpret de muzică populară, iar, de atunci, a rămas fidelă folclorului. A făcut parte din ansamblul de muzică populară Codrişorul, iar acum se mândreşte cu activitatea din cadrul ansamblului Doina Codrului. Crede cu tărie că a moştenit vocea şi talentul artistic de la bunica ei care, la rândul său, a îndrăgit folclorul românesc şi tradiţiile evoluând la numeroase evenimente artistice. „Am moştenit vocea de la bunica mea. În tinereţe, ea cânta la evenimente artistice specifice vremii, nunţi, botezuri. S-a făcut remarcată în tinereţe însă posibilităţile financiare din acea vreme nu i-au permis să meargă mai departe. Sper că acest lucru să nu se întâmple în cazul meu“, a mai precizat tânăra artistă.
Deţine peste 10 costume populare şi alte zeci de piese vestimentare
Dragostea pentru portul şi muzica populară au purtat-o la festivaluri din ţară şi străinătate unde a avut ocazia să ne reprezinte cu cinste. „ Spectatorii erau fascinaţi de costumele mele. După ce coboram de pe scenă străinii se înghesuiau să se fotografieze cu m