Gheorghe Florescu avea ceva ce isi doreau cu totii, fie ei securisti, oameni simpli sau academicieni. Stia cum merg lucrurile, stia cum sa faca rost de cognac, de ciocolata fina dar mai ales stia sa prepare cea mai grozava cafea din Bucuresti. In vremurile cand, prin alimentare, se gaseau doar creveti vietnamezi si tacamuri (daca aveai noroc), Florescu avea codul care deschidea fabuloasa pestera a lui Ali-Baba. Urmariti mai jos povestea lui.
Gheorghe Florescu a raspuns intrebarilor cititorilor Hotnewsdin noul sau magazin de cafea de pe strada Cristian Radu, deschis la mai bine de 20 de ani dupa ce cafegiul a fost inchis la Jilava ca urmare a unui proces supranumit "ciocolata China".
RASPUNSURI LA CELE MAI INTERESANTE INTREBARI:
Zoe Manoe [anonim]
Domnule Florescu, inteleg ca aveati cheile unuia dintre magazinele alea grozave la care ravneam cu totii inainte de 89. Cum functiona domnule mecanismul comertului comunist din anii 80? Cum se facea ca dumneavoastra Toti marii capitalisti ai Romaniei de azi si-au facut averile pe baza afacerilor din comunism.
Gheorghe Fllorescu aveti si prin alimentare nu era? Plateasi spagi sau magazinul era de fapt o prelungire o afacerii Securitatii? Si dintre marii capitalisti romania de astazi (Patriciu, Vantu, Voiculescu si altii) cati si-au facut averea pe baza afacerilor din epoca aia?
GHEORGHE FLORESCU:
Sarut mana doamna. E o situatie foarte complicata pe care am descris-o in detaliu in carte. Se pare ca nu a fost inca inteleasa de toata lumea. Dar voi reveni cu clarificari. Nu am facut parte si nu voi face parte niciodata din mafie. Nu am nimic de ascuns. In Romania nimic nu se putea face fara peschesuri. Securitatea nu avea pe vremea aceea un cafegiu al ei. Pretul pe care l-am platit eu era ca am fost cafegiul lor si i-am servit ca pe casa regal