Primul episod al celei de-a patra serii din „Mad Men"/„Nebunii de pe Madison Avenue" a adunat duminică 2,9 milioane de spectatori în SUA, cea mai mare cifră înregistrată până acum de această producţie.
„Cine este Don Draper?" este întrebarea care deschide primul episod al seriei a patra din „Mad Men/Nebunii de pe Madison Avenue", serialul difuzat până în iunie de TVR1. Însă gluma poate fi înţeleasă doar de cei care au urmărit toate cele trei serii anterioare, pătrunzând în secretele ascunse ale personajului şi în psihologia sa bizară.
Serial-cult despre societatea americană a anilor'60
În cei trei ani de când a început difuzarea lui, „Mad Men" a devenit un serial-cult. Serialul a fascinat prin perspectiva, neobişnuit de realistă pentru un serial, pe care o aruncă asupra lumii publicităţii din anii '60 şi nu numai a publicităţii, ci şi a relaţiilor dintre bărbaţii şi femeile acelor timpuri. Se face de asemenea o descriere sinceră a realităţilor sociale dintr-o perioadă aflată imediat înaintea revoluţiei din anii '60 - astfel, în film se fumează foarte mult, peste tot şi aproape în orice context, se bea zdravăn, se fac remarce rasiste sau homofobe, femeile nu sfidează - pe faţă - bărbaţii, iar infidelităţile sunt la tot pasul.
Femei, bărbaţi şi infidelităţi
Serialul se învârte în jurul vieţii lui Don Draper (Jon Hamm), director artistic la o agenţie de publicitate de pe Madison Avenue, un bărbat misterios şi cinic, căsătorit cu Betty Draper (January Jones), o femeie cu aer de Marilyn Monroe; istoria cuplului include trei copii şi o mulţime de infidelităţi (din partea lui Don). Profesional, acesta trebuie să-şi apere poziţia în faţa lupilor tineri, cum e Pete Cambell (Vincent Kartheiser). Femeile din firmă prefigurează modelul de femeie independentă, dedicată profesiei, din deceniile ulterioare - Peggy Olson (Elisabeth Moss), de pildă, se l