Piaţa liberă a energiei electrice aduce beneficii pentru clienţi, dar şi pentru furnizori
Electrica SA se aşteaptă ca numărul de clienţi să crească în continuare
Contractele de pe piaţa concurenţială sau liberă de furnizare a energiei electrice din România sunt mult mai profitabile consumatorilor pe perioada de criză, decât cele încheiate pe piaţa reglementată. În plus, la ieşirea din criză acestea sunt şi mai bune oferind şansa reducerii cheltuielilor cu energia electrică, este de părere Ioan Folescu, directorul general al Electrica SA. "Se consideră că, mai ales în perioadă de criză economică, este benefic să se încheie contracte de energie electrică cu furnizorii, deoarece obţinându-se nişte preţuri mai convenabile şi având în vedere că în viitorul apropiat se întrevede o depăşire a acestei crize, acest lucru nu poate să ducă decât la un profit economic", a declarat, pentru Curierul Naţional, Ioan Folescu.
Pe piaţa concurenţială furnizorii vând energie electrică clienţilor eligibili prin contracte negociate la preţuri negociate, în timp ce pe piaţa reglementată furnizarea energiei electrice la clienţi se face pe bază de contracte reglementate la preţuri reglementate. Astfel pe piaţa concurenţială sau liberă, consumatorii au şansa de a negocia contracte care să fie mai convenabile pentru aceştia în timp ce şi furnizorii au beneficiile lor, unele mai importante decât în piaţa reglementată, ne-au mai explicat reprezentanţii furnizorului Electrica SA.
Din dorinţa de a reduce costurile, tot mai mulţi consumatori vor trece pe piaţa liberă
Potrivit directorului general al Electrica SA, numărul clienţilor eligibili va continua să crească, odată cu dorinţa consumatorilor mari de a reduce şi mai mult costurile cu energia electrică. "Numărul consumatorilor eligibili va fi într-o creştere graduală, prin reducerea corespun