Din rutina de îngrijire şi înfrumuseţare nu lipsesc spălarea şi coafarea părului, iar şamponul este un produs esenţial. Poate credeţi că ştiţi totul despre acest produs de îngrijire, dar există câteva „secrete“ ale şamponului.
Spălarea părului este o operaţiune simplă, care presupune, potrivit instrucţiunilor de pe sticla de şampon, trei paşi: aplicarea produsului până face spumă, clătire şi repetare. Probabil nu ştiţi, însă partea cu „repetarea“ nu este neapărat necesară, ci doar o strategie a producătorilor, menită să încurajeze consumul de şampon. Şi nu este acesta singurul secret. Specialiştii în îngrijirea părului ţin să anunţe că şamponul nu este cel mai important element al operaţiunii de spălare a părului. Puteţi folosi cel mai scump şampon care se găseşte pe piaţă, dar nu veţi obţine nici un rezultat dacă nu îl utilizaţi aşa cum trebuie. Potrivit experţilor, masarea scalpului şi a părului, precum şi clătirea sunt, de fapt, cei mai importanţi paşi din operaţiunea de spălare a podoabei capilare. Se recomandă să folosiţi buricele degetelor pentru a masa pielea capului în timpul şamponării, pentru a îndepărta excesul de sebum, astfel încât foliculii să aibă loc să se dezvolte corespunzător. În plus, trebuie să vă clătiţi foarte bine părul, pentru a îndepărta orice urmă de şampon, care ar îngrăşa podoaba capilară.
Mai puţin înseamnă mai mult
Potrivit experţilor, utilizarea unei cantităţi prea mari de şampon în ideea că astfel acesta va produce mai multă spumă nu este o mişcare inteligentă. Cu toate că spuma face ca şamponul să se distribuie mai bine pe lungimea părului şi pe scalp, prea multă spumă nu permite produsului să acţioneze corespunzător la nivelul firului de păr şi al pielii.
Aceeaşi regulă se aplică şi atunci când vine vorba de ingrediente. Probabil că nu o dată v-aţi cumpărat un anumit tip de şampon pentru că pe et