Noul idol al giuleştenilor, lansat în Liga I de FC Braşov, este din Sânnicolau Mare, dar s-a format ca jucător în Bănie, la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, după ce a fost selectat din 1.000 de copii.
Sabrin Sburlea (20 de ani) este noul nume pe care Rapid îl propune naţionalei României. Format la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, lansat în Liga I de FC Braşov, şi transferat în Giuleşti în vara acestui an, atacantul nu a impresionat când s-a apucat de fotbal.
„Era cam firav. Nu avea forţă, dar ştia cu mingea", ne-a spus Nelu Petrişor, unul dintre primii antrenori de la juniori ai lui Sabrin.
Petrişor spune însă că Sburlea a fost oprit la fotbal pentru că avea potenţial. „Când a venit la noi se făceau selecţii naţionale. Sburlea, care este din Sânnicolau Mare, a fost ales dintre 1000 de copii, după un trial extrem de corect. Dovada că nu s-au făcut şemcherii, cum se mai procedează pe la juniori, este că jucătorul a confirmat ulterior", a mai spus Nelu Petrişor.
Deşi arăta valenţe de atacant, Sburlea a fost testat şi în linia de mijloc pe toate posturile. Până la urmă, i s-a încredinţat rolul de vârf autentic.
Crescut şi educat în spiritul Băniei, Sburlea a devenit un fan al Universităţii Craiova, echipă pe care o simpatizează şi în prezent. „Fireşte, când ajungi să joci în Craiova, nu poţi să ţi decât cu Universitatea", a completat Petrişor.
Familia l-a sprijinit
Sabrin Sburlea nu a ales fotbalul ca pe o alternativă mai simplă de a face bani. Fotbalistul provine dintr-o familie înstărită, care l-a susţinut mereu.
„Când a venit la primul antrenament, era cu familia. Nişte oameni cumsecade, cu bani, care şi-au permis să-l ţină la fotbal şi să-i ofere toate condiţiile", rememorează Petrişor.
Mai mult, în 2006 când Sburlea s-a transferat la FC Braşov, părinţii lui au renunţat la viaţa din Sânnicolau Mare şi s-au mutat la