Mai multe sute de salariaţi din instituţiile judeţene vor fi măturaţi, în perioada următoare, urmare a restructurărilor anunţate de Executiv.
Valul de disponibilizări se va resimţi cel mai puternic în municipiul reşedinţă de judeţ, oraş în care îşi au sediile toate instituţiile deconcentrate. Numai de la Primăria Slobozia vor pleca mai bine de o sută de funcţionari. Dacă la aceştia s-ar adăuga şi agenţii de pază din cadrul Poliţiei Comunitare, numărul viitorilor disponibilizaţi ar ajunge la 250.
Soluţie salvatoare
O situaţie aparte se regăseşte în cadrul Poliţiei Comunitare. Cei 140 de agenţi de pază de la Poliţia Comunitară riscă să fie concediaţi, deşi se autofinanţează.
„Serviciul de pază este autofinanţat şi chiar aduce beneficii comunităţii locale pentru că, spre exemplu, la inundaţiile din 2006 i-am scos la consolidarea digului de pe râul Ialomiţa, fără a avea pretenţii financiare“, spune Laurenţiu Abaza, directorul Poliţiei Comunitare, care mai precizează că se fac demersuri pentru înfiinţarea unei societăţi de pază private în care Consiliul Local să fie acţionar majoritar.
„Dacă se desfiinţează serviciul de pază vom pierde toate contractele, însă clienţii noştri vor angaja alte firme de pază, care, probabil, au tarife mai mari şi, astfel, reducerile dictate de Boc vor deveni automat majorări de costuri“, explică Marian Bîrsan, liderul de sindicat al poliţiştilor comunitari.
Cod roşu la Administrarea Domeniului Public
Cel mai afectat serviciu din cadrul Primăriei Slobozia pare a fi, după declaraţiile liderului de sindicat Valentin Matache, Direcţia de Administrare a Domeniului Public(DADP). Ion Ştefan, directorul serviciului recunoaşte că direcţia pe care o păstoreşte trece printr-o situaţie dificilă, dar că, în ciuda acestui fapt, îşi va mobiliza angajaţii, astfel încât timpul de execuţie şi calitatea lucră