Un supermarket din Londra a scos la vanzare carne de veverita, laudand meritele unui produs de consum "durabil". Ideea insa i-a nemultumit pe aparatorii drepturilor animalelor.
"In cativa ani, carnea de veverita va deveni ca cea de iepure", a declarat un comerciant, care a precizat ca a inceput sa vanda astfel de carne acum 4-5 luni, potrivit Le Figaro.
Potrivit acestuia, "veverita este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vaca, sunt necesare 15 tone de cereale. Nu este durabil. Veveritele se hranesc cu ce gasesc in natura si oricum sunt prea multe", a explicat negustorul.
Acesta a luat decizia de a vinde carne de veverita, dupa ce mai multi clienti i-au solicitat asta. Intr-un ritm de 10-12 veverite vandute pe saptamana, stocul s-a epuizat, dar proprietarul supermarketului se aprovizioneaza in continuare.
Asociatiile de protectia animalelor nu sunt de acord cu ceea ce face negustorul, precizand ca omul scoate profit din masacrul barbar si inutil al veveritelor.
Carnea de veverita, care altadata facea parte din alimentatia englezilor, se bucura din nou de atentie, de cativa ani. Aceasta este vanduta in cateva macelarii si consumata in unele restaurante.
Un supermarket din Londra a scos la vanzare carne de veverita, laudand meritele unui produs de consum "durabil". Ideea insa i-a nemultumit pe aparatorii drepturilor animalelor.
"In cativa ani, carnea de veverita va deveni ca cea de iepure", a declarat un comerciant, care a precizat ca a inceput sa vanda astfel de carne acum 4-5 luni, potrivit Le Figaro.
Potrivit acestuia, "veverita este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vaca, sunt necesare 15 tone de cereale. Nu este durabil. Veveritele se hranesc cu ce gasesc in natura si oricum sunt prea multe", a explicat n