Medicul a reuşit să câştige în instanţă reintroducerea la rezidenţiat a unei specializări foarte importante, ortopedia pediatrică. Burnei spune că este vital ca un copil să fie tratat de un traumatolog pediatru, nu de un traumatolog pentru adulţi.
Prof. Dr. Gheorghe Burnei a reuşit să reintroducă la rezidenţiat ortopedia pediatrică, o specializare care nu se mai făcea de mai bine de patru ani. „Această specializare a fost scoasă aşa că în ţară au mai rămas doar 20 de specialişti în acest domeniu”, a spus prof.dr. Gheorghe Burnei.
Medicul a dus un adevărat război în instanţă cu forurile superioare din învăţământul medical în ultimii ani şi a câştigat, în urmă cu o lună, reintroducerea acestei specializări. Burnei spune că este vital ca un copil să fie tratat de un traumatolog pediatru, nu de un traumatolog pentru adulţi.
„Astfel, boala oaselor de sticlă, scoliozele congenitale, scoliozele idiopatice infantile şi juvenile, diformităţi din cadrul paraliziilor cerebrale şi malformaţiile piciorului dar şi tumorile maligne ale aparatului locomotor şi malformaţiile congenitale complexe ale membrelor toracice şi pelvine, care sunt cele mai dificile afecţiuni ale copilului, vor putea fi operate şi pe viitor în ţară”, a mai spus profesorul.
Ofertă de 67.000 de lire lunar pentru a lucra în Anglia
Dr. Burnei este cunoscut în lumea medicală internaţională datorită unor invenţii şi inovaţii în acest domeniu, printre care tija intra-osoară, care permite alungirea membrelor chiar şi cu 8 centimetri, sistemul de lavaj intra-osos prin care sunt îndepărtate infecţiile dar şi prin procedeul „Burnei”, o ligamentoplastie care reface articulaţia. Împreună cu echipa sa, doctorul Burnei a realizat multe premiere naţionale şi mondiale, în special operaţii în premiră mondială pe coloana vertebrală.
Datorită performanţelor medicale