Pentru recomandarea de săptămâna ar trebui să-i mulţumiţi, de fapt, managerului de la "Bonne Bouche" , un restaurant bucureştean cu pretenţii şi cu mare accent pe vinuri. El mi-a transmis o informaţie interesantă: rose-ul de mai jos, deşi abia intrat de câteva săptămâni în vânzare în acest restaurant, a depăşit deja alte produse similare şi cu o istorie mai veche. Şi continuă să crească...
Dar să trecem la obiect: Rose-ul 2009(sec) de la casa Corcova Roy & Dâmboviceanu provine din struguri de Merlot recoltaţi de pe vechile moşii viticole ale familiei Bibescu din Mehedinţi, readuse la viaţă de noii investitori, Michel Roy şi Şerban Dâmboviceanu. Prima trăsătură care ar putea caracteriza acest vin, după părerea mea, este aciditatea susţinută, care creează o senzaţie crocantă şi proaspătă. În al doilea rând - fără ca vinul să se remarce în mod deosebit prin amploare aromatică - exprimă nuanţe olfactive şi gustative de cireşe, prune albe şi citrice zemoase(grapefruit). Finalul amărui face şi el parte din personalitatea acestui vin potrivit pentru mese uşoare de vară.
Costă aproximativ 30 lei în magazinele specializate şi probabil dublu în restaurante.
PSŞtiţi bancul cu Iţic, Ştrul şi Mobra? Ei bine, moare Ştrul şi-i lasă lui Iţic moştenire o motocicletă Mobra, cu condiţia să se îngrijească de cele cuvenite înmormântării... drept pentru care Iţic merge să de anunţ la ziar, la Decese. Cum nu prea avea bani, cere cel mai scurt anunţ: "Ştrul mort". Doamna de la ghişeu îi spune că oricum trebuie să plătească o taxă fixă, aşa că mai poate adăuga câteva cuvinte. La care Iţic mai adaugă: "Ştrul mort. Vând Mobra!". La fel şi eu, profit acum de bunătatea gazdei mele săptămânale, ca să îi anunţ pe iubitorii de vin că pot câştiga un sejur pentru 2 persoane în Corfu.Pentru detalii, click aici! Comentarii (1) NicoleBENDER : If you are willing to