Noul idol al giuleştenilor, lansat în Liga I de FC Braşov, este din Sânnicolau Mare, dar s-a format ca jucător în Bănie, la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, după ce a fost selectat din 1.000 de copii. Puştiul, care i-a fermecat pe rapidişti la meciul său de debut, cu FC Vaslui, provine dintr-o familie înstărită, iar fotbalul pentru el e doar pasiune.
Sabrin Sburlea (20 de ani) este noul nume pe care Rapid îl propune naţionalei României. Format la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, lansat în Liga I de FC Braşov, şi transferat în Giuleşti în vara acestui an, atacantul nu a impresionat când s-a apucat de fotbal. „Era cam firav. Nu avea forţă, dar ştia cu mingea", ne-a spus Nelu Petrişor, unul dintre primii antrenori de la juniori ai lui Sabrin.
Petrişor spune însă că Sburlea a fost oprit la fotbal pentru că avea potenţial. „Când a venit la noi se făceau selecţii naţionale. Sburlea, care este din Sânnicolau Mare, a fost ales dintre 1000 de copii, după un trial extrem de corect. Dovada că nu s-au făcut şemcherii, cum se mai procedează pe la juniori, este că jucătorul a confirmat ulterior", a mai spus Nelu Petrişor. Deşi arăta valenţe de atacant, Sburlea a fost testat şi în linia de mijloc pe toate posturile. Până la urmă, i s-a încredinţat rolul de vârf autentic.
Crescut şi educat în spiritul Băniei, Sburlea a devenit un fan al Universităţii Craiova, echipă pe care o simpatizează şi în prezent. „Fireşte, când ajungi să joci în Craiova, nu poţi să ţi decât cu Universitatea", a completat Petrişor.
Familia l-a sprijinit
Sabrin Sburlea nu a ales fotbalul ca pe o alternativă mai simplă de a face bani. Fotbalistul provine dintr-o familie înstărită, care l-a susţinut mereu. „Când a venit la primul antrenament, era cu familia. Nişte oameni cumsecade, cu bani, care şi-au permis să-l ţină la fotbal şi să-i ofere toate condiţiile", rememorează Petrişor. Mai