Un supermarket din nordul Londrei a scos la vânzare carne de veveriţă. Cum reclama e sufletul comerţului, responsabilii magazinului laudă meritele cărnii de veveriţă pe care o numesc, produs de consum "durabil". Miltaţii pentru respectarea drepturilor animalelor sunt şocaţi, informează AFP.
În trecut carnea de veveriţă făcea parte din alimentaţia regulată a englezilor. De câţiva ani aceasta a revenit în meniurile onor restaurante, iar mai multe macelării o expun în galantare, relatează Agerpres.
"În câţiva ani, carnea de veveriţă va deveni ca cea de iepure", a declarat unul din comercianţii care a început să vândă acest tip de carne în urmă cu 4-5 luni.
"Veveriţa este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vacă, sunt necesare 15 tone de cereale. Prin urmare, nu este durabil. Veveriţele se hrănesc cu ce găsesc în natură şi oricum sunt prea multe", a spus comerciantul.
El s-a hotărât să pună la vânzare acest tip de carne după de "unii clienţi au cerut-o".
Sunt "10-12 veveriţe vândute pe săptămână", iar stocul s-a epuizat rapid susţine negustorul. Proprietarul supermarketului promite că se va aproviziona periodic pentru înoirea stocului de carne de veveriţă.
Un articol pe această temă, apărut în The Daily Mail, a declanşat un val de indignare printre asociaţiile de protecţie a animalelor. "Supermarketul face profit din masacrul barbar şi inutil" al veveriţelor, a explicat fondatoare unei asociaţii pentru protecţia animalelor.