Compania Flanco a reintrat pe profit începând cu luna iunie 2010, după 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 – iunie 2010). Cota de piaţă a companiei a depăşit în iunie şi iulie 2010 valoarea celei din iunie 2009, în ciuda unei pieţe în scădere sau a măsurilor de contracţie a consumului precum majorarea cotei TVA, potrivit oficialilor companiei.
Flanco a depus la 28 iulie planul de reorganizare la Tribunalul Bucureşti, acesta urmând a obţine aprobarea Adunării Generale a Creditorilor şi validarea Judecătorului Sindic până la finalul lunii septembrie 2010. “Flanco a reuşit cel mai rapid plan de reorganizare efectuat la acest nivel, compania depunând planul de reorganizare la mai puţin de un an de la declanşarea procesului”, a declarat Andrei Cionca, Managing Partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Flanco.
“Măsurile drastice de restructurare implementate în ultimele 7 luni au început rapid să genereze efecte pozitive, vânzările companiei fiind în creştere constantă de la lună la lună, cu un număr de clienţi în creştere” a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.
Potrivit datelor prezentate de Cionca, datoriile Flanco au atins 23 milioane de euro, iar la nivel de grup au ajuns la 61,85 milioane de euro. În urma reorganizării activităţii Flanco vor avea loc şi schimbări în structura acţionariatului, care vor fi anunţate în perioada următoare.
Flamingo are un capital social de 77,9 milioane de lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.
Flamingo a murit, a rămas doar Flanco
La începutul lunii mai, reprezentanţii Flamingo International anunţau că toţi angajaţii, produsele şi logistica sunt acum pe numele Flanco. Dacă firma va fi lichidată, ea ar valora doar patru milioane de euro, în timp ce restanţele sale se ridică la 60 de milioane de euro. @N_