Florina Popa e medic şef în Clinica de Recuperare Medicală Fizică şi Balneologie 1, a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Se declară îndrăgostită de munca pe care o face, de faptul că ajută oamenii şi e mândră de fiecare dată când ajută un pacient să se recupereze spectaculos.
Florentina Popa e medic din 1985 şi se mândreşte că a reuşit să ducă tradiţia de famile mai departe. „Tatăl meu a lucrat pe aceeaşi secţie din acest spital o viaţă întreagă şi mă bucur că pot duce tradiţia de familie mai departe. Mai mult, fiica mea este şi ea rezidentă pe clinica de recuperare, dar la Bucureşti, la Spitalul Elias. Eu una nu am influenţat-o spre această meserie sau specializare, dimpotrivă. Am încercat să o determin să aleagă altceva, dar asta vrut ea“, spune medicul Florina Ligia Popa.
Defapt, e de înţeles. Tot aşa, fpră să fi fost sfătuită de părionţi, a ales şi Florina profesia tatălui. „Când am dat în 1979 la faluctatea de medicină am considerat cîă mai mult de atât nu puteam învăţa şi cum examenul de admitere era extrem de greu, cu 7 sau 8 candidaţi pe un loc, mi-am spus că dacă nu intru, anul următor nu mai dau la medicină şi la matematică-informatică, pentru că era profilul liceului pe care în terminasem. Dar am intrat. Şi nu îmi pare rău că nu am dat la matematică-informatică. Îmi place foarte mult să ajut oamenii, practic de aceasta am ales medicina“, spune medicul. Şi totuşi, nu şi-a dorit dintotdeauna să fie medic. „Dragostea pentru medicină s-a conturat în liceu. Până atunci aveam cu totul şi cu totul alte vise, aşa cum orice fetiţă are. Să fiu fotomodel, stewardeză.“, spune Florina Popa. Spune că un medic în general trebuie, pentru a fi un profesuionist, în primul rând să fie altruist. Să îşi lase acasă toate problemele iar la spital să se dedice doar pacienţilor.
3000 de pacienţi pe an
Îşi iubeşte extrem de mult munca ş