După ce au fost reţinuţi pentru 24 de ore, judecătorii au decis, azi-noapte, ca edilul din comuna constănţeană Cogealac, Cati Hristu, şi alţi cinci localnici, să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în urma scandalului cu împuşcături cu reprezentanţii fimei de pază angajată de CEZ România. Astăzi, primarul Cati Hristu a fost suspendat din funcţie printr-un ordin al prefectului de Constanţa, Claudiu Palaz. Sursa: Feri PredescuSursa: Feri Predescu
1 /.
Claudiu Palaz a declarat pentru EVZ că decizia de suspendare a fost luată conform legii 215, art. 71, şi rămâne valabilă până la încetarea mandatului de arestare a edilului din Cogealac.
Comuna Cogealac a rămas astfel conducere, după ce viceprimarul Mihai Dore este internat în spital cu plăgi împuşcate. În plus, consiliul local nu mai funcţionează de trei luni din cauza disputelor dintre consilierii PSD şi PNŢCD, izolvarea lui urmand să fie decisă în instanţă. Administraţia locală va fi probabil coordonată de secretarul primăriei Cogealac.
Alte trei persoane, printre care şi viceprimarul comunei, Mihai Dore, sunt cercetate în libertate.
„Parchetul a forţat această cauză”
Zeci de localnici din Cogealac s-au adunat noaptea trecută în faţa Judecătoriei Constanţa în aşteptarea verdictului. Audierile au durat peste 6 ore, timp în care inculpaţii şi-au susţinut nevinovăţia. Aurelian Pavelescu, avocatul primarului Cati Hristu, a recuzat complexul de judecată şi a invocat câteva excepţii, nemulţumiţi că judecătorii ar fi tras concluzii pripite.
„Parchetul a forţat această cauză transformând victimele, împuşcate în afara perimetrului, în agresori, fără a pomeni vreun cuvânt despre firma de pază care a folosit de la trei metri puşti cu bile şi au tras la comandă fără ca gardul să fie violat. Prin urmare s-a vrut în mod premeditat provocarea oamenilor", a declarat Aurelian Pavelescu.
Dup