De doi ani de zile, cercetaşul Andrei Avram este coordonatorul Centrului local „Axente Sever“ din Alba Iulia. La vârsta de şapte ani a luat contact cu acest mediu, iar carnetul de cercetaş l-a primit în noiembrie 1996
Născut la: 12 iulie 1985, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Automatică şi Calculatoare Bucureşti
Familie: necăsătorit
„Grupul de cercetaşi a fost înfiinţat în anul 1994, fiind printre primele din ţară după reactivarea organizaţiilor. Am făcut parte din primul grup de cercetaşi din Alba Iulia, aveam şapte ani, vârsta minină la care se poate înscrie un copil“, povesteşte albaiulianul.
Activitatea de cercetaş se desfăşoară pe două planuri, primul vizează grupurile ţintă pe ramuri de vârstă, iar al doilea presupune formarea liderilor adulţi. Grupa lupişorilor se adresează elevilor din şcoala primară, temerarii celor din şcoala generală, iar exploratorii, liceenilor . „Am trecut prin toate aceste etape, iar apoi am fost şef de camp în cadrul taberelor de vară.
În liceu, împreună cu ceilalţi cercetaşi am format un grup foarte bine închegat în cadrul Colegiului «Horea, Cloşca şi Crişan», iar în timpul facultăţii m-am implicat în activităţile desfăşurate la nivel naţional“, a spus Andrei Avram. În anul 2007 a fost ales coordonator al Centrului local „Axente Sever“, din Alba Iulia, iar din luna iunie a acestui an este vicepreşedinte la nivel naţional în cadrul Organizaţiei Cercetaşii României.
Organizator al campului de la Gârda
Andrei Avram coordonează activitatea celor în jur de o sută de membri din Alba Iulia. El este responsabil cu organizarea campul de vară de la Gârda de Jos, o tabără cu participare internaţională ce se va desfăşura în perioada 9-20 august.
„În timp am dezvoltat relaţii de colaborare cu cercetaşii din alte ţări, precum Germania, Austria. Trecând peste diferenţele de mentalitate, cultură sau