Coordonează, în comuna Muntenii de Jos din Vaslui, una dintre puţinele trupe dCariera lui Romică Brunchi începe în 1982 când devine director al Căminului Cultural din Muntenii de Jos. În spaţiul, care din 2005 este cunoscut ca Centrul Cultural „Podul Înalt“, îşi desfăşoară activitatea cinci cercuri, respectiv de teatru, pictură, dans popular, canto şi chitară. e teatru de păpuşi în care actorii sunt chiar prichindeii.
Aici sunt înscrişi 200 de copii din Muntenii de Jos şi din Vaslui. Dintre aceştia, 20 activează la cercul de Teatru de Păpuşi, trupă înfiinţată în 2006.
„Trupa de păpuşi, formată doar din copii, a luat fiinţă după ce am participat la forumul Phonix 2006–Model de dezvoltare a instituţiilor culturale din România, unde am obţinut premiul al II–lea şi finanţare pentru proiectul «Visele Copilăriei» prin care propuneam formarea unui teatru pentru copii“, a spus Romică Brunchi, directorul Centrului Cultural „Podul Înalt“ din Muntenii de Jos.Impresionat de ideea formării unei trupe de teatru de păpuşi în care actorii să fie chiar micuţii, artistul Tudor Gheorghe a donat 1.500 de euro pentru acest proiect, bani adunaţi în urma unui concert.
Patru generaţii de mici păpuşari
În prezent, trupa de Teatru de Păpuşi se află la cea de-a IV-a generaţie de copii. De-a lungul anilor, nu mai puţin de 60 de copii au fost actori ai acestei trupe, punând în scenă peste 50 de spectacole. „La o piesă de teatru joacă în jur de zece copii. Am jucat pe scene atât din ţară, cât şi din străinătate. În 2007, am fost invitaţi la Sibiu. Am mai jucat şi în raioane din Republica Moldova“, a afirmat artistul.
Acesta susţine că în 2008, a obţinut finanţare pentru un alt proiect cultural, în valoare de 50.000 de euro. „Este vorba despre proiectul «Păpuşi în Caravană». Am achiziţionat un microbuz pentru trupa de teatru din Muntenii de Jos“