Potrivit unor surse judiciare, citate de agenţia Mediafax, Mădălina Manole a mâncat mult înainte să înghită Furadan, ceea ce a scăzut concentraţia soluţiei. Anchetatorii urmează să decidă cât de ridicată a fost aceasta, un raport în cazul decesului artistei putând fi finalizat la sfârşitul săptămânii viitoare.
Concentraţia Furadanului a fost mare, dar nu se poate vorbi de o substanţă pură, conform surselor citate.
Mai citiţi şi:
Mădălina a luat Furadan de la Berta
Scena sinuciderii şi ultimele ore din viaţa Mădălinei Manole
Experţii au precizat faptul că Furadanul, în stare pură "este o substanţă solidă". "În agricultură este folosit în soluţie. Soluţia se realizează prin dizolvarea Furadanului solid într-un solvent. Soluţia obţinută poate avea o concentraţie mare, să zicem 90%, dar niciodată sută la sută ca substanţa pură", au precizat experţi din cadrul anchetatorilor, după cum anunţă agenţia Mediafax.
Potrivit acestora, Mădălina Manole a înghiţit o cantitate de 400 mililitri de Furadan de concentraţie ridicată. Anchetatorii nu au stabilit încă gradul de concentraţie al soluţiei, ei susţinând însă că artista mâncase mult înainte să înghită substanţa.
Anchetatorii mai spun că substanţa găsită în stomacul Mădălinei Manole este una mai diluată decât flaconul din care fosta solistă a băut. "Concentraţia exactă a Furadanului trebuie calculată, dar sigur că ceea ce s-a găsit în stomac şi, implicit în sânge, este o substanţă mai diluată decât cea din flaconul din care a băut. Furadanul ingerat s-a combinat cu alimentele şi cu lichidul existente în stomac şi cu certitudine concentraţia produsului a scăzut comparativ cu cea care se află în flaconul din care a băut", au explicat sursele citate.
Un alt aspect care se analizează în prezent vizează concentraţia de enzime blocate. "Se ştie că Furadanul ingerat blochează a