Centrul Medical Unirea (CMU) a avut în primele şase luni venituri de 10,16 milioane de euro, cu 36% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat ieri compania de servicii medicale, într-un comunicat.
CMU menţionează că veniturile maternităţii CMU Regina Maria au crescut cu 132% şi că au avut evoluţii pozitive şi restul activităţilor companiei, respectiv serviciile spitaliceşti, de imagistică sau policlinici. "Strategia noastră de business, după preluarea de către Advent, a fost focusată pe a atinge maximul de eficienţă în 2010, considerat drept un an critic pentru demararea planurilor de investiţii în noua structură de acţionariat. Asistăm la o piaţă care, deşi nu a avut mult de suferit de pe urma crizei, a cerut mai multă îndrăzneală şi atenţie la oportunităţi", a declarat, într-un comunicat, directorul general adjunct al CMU, Sergiu Neguţ. Potrivit lui Neguţ, piaţa serviciilor medicale private din România necesită investiţii strategice şi servicii mai avansate. "Ne dorim să iniţiem investiţii de tip greenfield, care vor deveni funcţionale în 2011. În curând vom deschide o nouă clinică într-o zonă de top a Bucureştiului şi vom începe lucrările la noul spital CMU", a mai spus Neguţ.
Compania cuprinde 11 policlinici multidisciplinare în Bucureşti, două spitale şi şapte policlinici proprii în ţară, la care se adaugă parteneriatele la nivel naţional cu 130 de clinici. CMU mai deţine 50% din acţiunile băncii de celule stem Stem-Health Unirea din Bucureşti, restul titlurilor fiind ale grupului elen Hygeia. Fondul de investiţii Advent Internaţional a preluat în luna martie 80% din acţiunile CMU, valoarea tranzacţiei depăşind 40 milioane de euro.
Centrul Medical Unirea (CMU) a avut în primele şase luni venituri de 10,16 milioane de euro, cu 36% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat ieri compania de servicii medica