Tot mai multe ţări ale lumii se preocupă de imaginea lor. Scopul principal al realizării brandului turistic şi mai apoi al promovării este simplu: atragerea turiştilor. Aşa cum margarina, săpunul sau o băutură au nevoie de un brand pentru a avea succes pe o piaţă, aşa şi ţările au nevoie de o identitate care să fie promovată şi vândută pe plan modial.
Rwanda a fost cunoscută înainte de rebranding drept ţara răvăşită de genocidul din 1994 şi "ţara gorilelor". Odată cu democratizarea, guvernul şi oamenii de afaceri au încercat să promoveze turismul. Astfel, a fost creat Aga Khan Fund for Economic Development, organism care a investit 9,5 milioane de dolari pentru a schimba imaginea ţării. În acest scop a fost creat un lanţ de hoteluri în jurul principalei atracţii turistice din Rwanda, Lake Kivu Serena.
Campania a reuşit să schimbe percepţia turiştilor şi a investitorilor asupra ţării. Astfel, agenţia de investiţii şi export a Rwandei a înregistrat în 2005 proiecte în valoare de 245 milioane de dolari, faţă de 12,6 mil. de dolari, cât a avut în 2000. De asemenea, în 2006, cei 37.000 de turişti care au vizitat Rwanda au adus ţării profituri în valoare de 35 milioane de dolari.
Australia, campanie ratată
Australia a avut în 2006 o campanie de publicitate în care a investit 180 milioane de dolari australieni. Elementul-şoc al campaniei a fost sloganul "So where the bloody hell are you?" (Unde naiba eşti tu).
Campania a avut parte de o masivă acoperire mediatică. Cu toate acestea, programul a eşuat în a atrage turişti în Australia.Campania a stârnit multe controverse fiind interzisă în ţări precum Anglia, Canada, dar a fost acceptată în Statele Unite şi Noua Zeelandă.
Polonia se agaţă de zmeu
În 2002, Ministerul Afacerilor Externe a angajat DDB Corporate Profiles pentru a realiza designul unui logo care să poată