Universităţile Bucureşti şi „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au înregistrat cea mai mare concurenţă la admiterea la facultate în acest an, iar specializările lor au devenit cele mai căutate din ţară.
Dacă la numărul de candidaţi pe un loc la facultate, Iaşiul a bătut Bucureştiul, nu acelaşi lucru se poate spune despre taxele cerute la studiile de master care le completează pe cele de licenţă.
Mai exact, Capitala oferă studii de master la taxe de şcolarizare mai mari.
De exemplu, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, taxa de şcolarizare la master este de 2.400 de lei pe an.
La Universitatea Bucureşti, însă, taxele au crescut cu 20% faţă de anul trecut. Facultatea de Administraţie şi Afaceri , aflată pe locul trei în topul celor mai căutate specializări, a crescut taxa la master de la 2.500 de lei pe an (2009) la 3.100 de lei în 2010. Aceeaşi situaţie se întâlneşte la Facultatea de Geografie şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, ambele situate în top 10 al primelor specializări din ţară. La Facultatea de Ştiinţe Politice, taxa a crescut de la 3.000 de lei în 2009, la 3.500 în 2010.
Taxe puţin mai mari se găsesc la Academia de Studii Economice. Un master la Facultatea de Finanţe costă cu 20% mai mult decât în 2009, respectiv 3.600 de lei. O situaţie similară se întâlneşte şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti.
Citeşte şi:
Topul celor mai căutate specializări în preferinţele studenţilor