Dacă miliardarul Patriciu cere privatizarea imediată a CFR-ului, fiul miliardarului Ţiriac consideră că vânzarea caselor şi terenurilor din patrimoniul RAAPPS poate fi o soluţie pentru creşterea veniturilor bugetare.
Reprezentanţii FMI au avut miercuri o întâlnire cu cinci oameni de afaceri locali, membri ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), printre care şi Dinu Patriciu şi Ion Alexandru Ţiriac, cărora le-a fost cerut să îşi expună problemele cu care se confruntă şi să prezinte propriile propuneri pentru relansarea economică.
La întâlnire au mai participat Florin Pogonaru, preşedintele AOAR, Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă, şi Constantin Savu, vicepreşedinte AOAR şi antreprenor în domeniul industriei metalurgice şi constructoare de maşini, domenii în care controlează firmele Uzinsider, Comelf şi Promex.
Întâlnirea a durat aproximativ o oră, iar Dinu Patriciu a fost cel mai implicat în discuţie, susţinând faptul că deficitul bugetar ar trebui să fie mai mare, în jur de 8-9%, în timp ce Ţiriac Jr. susţinea reducerea datoriei externe. În timp ce fiul fostului tenisman Ion Ţiriac apreciază că întâlnirea a fost "cooperantă şi productivă", Patriciu este de părere că "dacă mâine i-am trimite acasă (reprezentanţii din delegaţia FMI - n.red.), am avea foarte mult de câştigat", deoarece "FMI reprezintă un handicap".
"Una dintre propunerile mele a fost ca toate participaţiile minoritare ale statului, deţinute prin intermediul AVAS sau RAAPPS să fie scoase la vânzare. Sunt case şi terenuri care consumă bani şi nu produc nimic. Acestea dacă se vând, se pot obţine atât lichidităţi şi în plus se reduc şi cheltuielile", a declarat pentru ZF Ion Alexandru Ţiriac.
Tot despre vânzarea unor active a vorbit şi Dinu Patriciu, care consideră că trebuie intensificate eforturile pentru atrager