Sângele lui San Gennaro
În fiecare an, locuitorii din Napoli, Italia, se adună la aniversarea martiriul patronului lor, San Gennaro, pentru a fi martorii unui miracol: lichefierea sângelui uscat al sfântului. Miracolul are loc pe 19 septembrie, dar şi de încă 18 ori pe an. Faptul că această minune a fost pusă la îndoială de oamenii de ştiinţă nu a oprit sărbătoarea.
Mulţi oameni cred că aşa-zisul miracol al sângelui protejează oraşul de necazuri, cum ar fi pericolul de erupţie al Muntelui Vezuviu, aflat în apropiere. Această superstiţie a fost parţial verificată, în anii în care sângele nu s-a lichefiat şi oraşul s-a confruntat cu tot felul de întâmplări nefericite: ciuma din 1527, un cutremur în 1980 şi chiar înfrângeri repetate ale clubului napolitan de fotbal.
Barba lui Mohamed
Se spune că părul a fost bărbierit de pe faţa lui Mohamed chiar de bărbierul favorit al profetului, după moartea sa. Barba sa poate fi văzută astăzi în Palatul Topkapi din Istanbul, Turcia. Deşi relicvele nu au nici un fel de semnificaţie în Islam, şi chiar profetul a fost împotriva venerării oricui altcuiva în afară de Dumnezeu, mulţi turişti vizitează vasta colecţie de obiecte ciudate ale muzeului, printre care se numără şi mulajul tălpii profetului, dar şi alte obiecte asociate cu Mohamed.
Cureaua sfântă a Fecioarei Maria
Se spune că Maria i-a dat cureaua ei ţesută de mână, din păr de cămilă, apostolului Toma, chiar înainte să se ridice la ceruri. Când cureaua a ajuns în Prato, Italia, o capelă specială a fost ridicată pentru a găzdui relicva. Astăzi, Sacra Cintola, cum mai este numită cureaua, este venerată ca relicvă a Fecioarei Maria şi este arătată publicului de cinci ori pe an: de Crăciun, de Paşte, de 1 mai, 15 august şi 8 septembrie.
Giulgiul din Torino
Veritabil sau fals, Giulgiul din Torino, o bucată de material lungă de 4,3 metri, gă