Potrivit profesorului Ioanel Sinescu, Centrul de la Fundeni este cel mai mare din Europa, iar românii nu au nevoie să meargă în străinătate. El avertizează asupra incidenţei alarmante a cazurilor de cancer.
Medic primar urolog, doctor în medicină, profesor universitar, director al Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal de la Institutul Fundeni, Ioanel Sinescu este deja un brand în sine.
Discipol al renumitului profesor Eugeniu Proca, cel care a realizat primul transplant renal din România, Sinescu a continuat seria premierelor medicale: în 1985 introduce microchirurgia urologică în România, în 1986 realizează primul autotransplant testicular, iar anul următor este autorul primului transplant renal cu rinichi de la donator în moarte cerebrală.
A publicat peste 500 de lucrări de specialitate internă şi internaţională şi a realizat peste 600 de transplanturi de rinichi în ultimii ani.
„Adevărul": E nevoie de pile ca să ajungi la profesorul Sinescu?
Ioanel Sinescu: Eu la şase dimineaţa sunt întotdeauna în spital şi acord consultaţii tuturor celor care mă solicită. Orice ins din această ţară care vrea o opinie medicală pe care eu aş putea să i-o dau şi să-l şi ajut poate s-o obţină fără dificultate. Nu e nevoie nici de programare prealabilă şi nici de cine ştie ce telefoane. Doar să vină aici.
Şi e totul gratuit, şi consultaţia, şi intervenţia.
Sigur că da, şi mi se pare normal să fie aşa într-un spital de stat. Acum o săptămână, de exemplu, a fost un coleg de-al meu de liceu pe la mine şi m-a rugat să meargă la cardiologie, că avea nişte probleme destul de serioase. Îi cunosc pe toţi cardiologii de aici din Spitalul Fundeni. La trei l-am trimis. Niciunul nu l-a primit aici, fiecare l-a chemat undeva în oraş, la un centru de diagnostic unde au ei practică privată.
Ca să ia bani pe consult.
Da, pen