Criza a afectat şi turismul din Lepşa, 30 % din operatorii de turism din zonă fiind nevoiţi să îşi scoată afacerea la vânzare.Clienţii fideli însă continuă să îşi petreacă vacanţe de neuitat în acest colţ de rai. Departe de tumultul oraşelor, mai puţin mediatizată la nivel naţional, zona turistică te desfată cu peisaje superbe şi natură neschimbată de mâna omului, în Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei ce se extinde pe opt km cu diverse specii de flori şi animale protejate de lege.
Încă de la începutul drumului, între comunele Bîrseşti şi Tulnici, în Subcarpaţii de Curbură, serpentinele ce traverseză pădurea de molizi te îmbie la drum. În timp ce urci către culmea muntelui, peisajele îţi iau ochii.
Ajuns în Lepşa, te loveşti de porţiunea de 100 de metri de pe DN 2 D, plină de hârtoape, chiar înainte de Cascada Putnei. După ce treci cu greu de obstacol însă, faci la dreapta şi dai de cascadă. O adevărată feerie ce te face să uiţi de toate. Biletul de intrare costă doi lei. Până la cascadă cobori câteva trepte dar merită.
Practic, râul Putna şi-a croit drum de-a lungul timpului printre două stânci imense. Un adevărat spectacol. Cădere de apă de 12 metri. Turiştii se opresc cu orele şi privesc cum cade apa pe stânci. Curenţii de aer depăşesc farmecul brizei de la Marea Neagră. „Este minunat. Un loc perfect în care să te recreezi. Aerul de aici este atât de răcoros şi când te gândeşti că dacă urci sus înapoi, este zăpuşeală. Eu sunt din Galaţi, dar vin frecvent aici vara pentru că locul mă face să îmi încarc bateriile", spune Mădălina Basalic în timp ce priveşte în continuu jocul apei pe stânci.
Tot aici am găsit şi motelul - discotecă pe nume "Cascada Putna", pus în vânzare din cauza crizei. Şi credeam că aici nu mai aud de asta.
Minunile naturii
De la Cascadă mergi din nou la DN 2 D şi îţi continui drumul către frumuseţile