Intervenţii, animozităţi, incertitudine- sunt cuvintele de ordine de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila, după ce unitatea a fost preluată de către Consiliul Judeţean şi s-au anunţat concedieri din rândul asistentelor, liftierelor şi al telefonistelor.
Viitorul spitalelor brăilene nu este unul bun, cel puţin aşa susţine preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a declarat că în special la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, dacă nu se vor lua măsuri serioase, lucrurile vor merge din rău în mai rău.
„Am avut întâlniri cu sindicatul am discutat, dar trebuie să se înţeleagă că acolo avem nevoie de schimbări majore. De la spital trebuie să mai plece nişte oameni. Avem şapte milioane de intervenţii pentru cele 71 de posturi de asistenţi medicali. Nu o să admit niciodată rabat de la ce am decis", a precizat şeful CJ.
Acesta a mai spus că sunt suficiente resurse de alimentare a bugetului spitalului, dar că fiecare lucru trebuie făcut la timpul său.
„Popriri" pe salarii
„Aproape sunt egalizate veniturile de la Casa de Sănătate cu cele din salarii. Luna trecută şi-au primit salariile integral, dar luna asta nu se mai plătesc salariile până nu se dau datoriile către stat. În plus, un milion de lei pe lună trebuie să avem puşi deoparte numai pentru medicamente", a subliniat Gheorghe Bunea Stancu.
Măsura pe care intenţionează să o aplice este cât se poate de legală, dă asigurări şeful CJ care este convins că şapte telefonişti, 24 de liftieri, 32 de farmacişti şi 400 de asistente sunt în plus.
„Tăiem pisica azi, iar cei ce rămân angajaţi trebuie să se apuce de treabă. Nu pleacă niciun medic, în schimb, încercăm să mai atragem câţiva medici tineri", a conchis preşedintele CJ.
Reprezentantul Sindicatului „Sanitas" nu a putut fi contactat pentru a-şi spune pu