Nedespărţiţi. Gheorghe Spineanu îl are pe "micul Alexander" de 20 de ani Oboseală. Micul Alexander a îmbătrânit şi nu mai poate să zboare Iniţiativă. Dihorii vor fi înmulţiţi spre a fi vânduţi ca animale de companie, ca în Occident Pasiune. Pensionarul gorjean are grijă şi de o "familie" de păuniAjuns la vârsta pensiei, Gheorghe Spineanu a găsit în sfârşit timp pentru pasiunea pe care o are încă de la vârsta de 22 de ani, când a cumpărat pentru prima dată o pereche de papagali din specia peruşi.
În timp, s-a retras la ţară, unde şi-a construit o adevărată grădină zoologică. Nu a renunţat nicio clipă la ideea de a avea în ogradă câteva specii mai rare de păsări sau animale, pe care le îngrijeşte zilnic cu multă dăruire. În prezent are aproape 200 de papagali de diferite specii: nimfe, peruşi şi chiar o specie mai rară numită "micul Alexander". "Pe micul Alexander îl am de 20 de ani. Acum nu mai poate zbura, dar îl păstrez că este foarte cuminte. Mai am şi dihori, pe care vreau să-i înmulţesc ca să-i fac animale de companie", a spus proprietarul grădinii zoologice. În curtea casei, omul mai creşte pe lângă fazani şi câteva perechi de păuni, de care este foarte încântat. Şi asta pentru că nu sunt pretenţioşi la mâncare şi nici gălăgie nu prea fac.
Piesele de rezistenţă din grădina zoologică sunt doi masculi şi o femelă de dihori. Cu toate că localnicii se feresc de asemenea animale, pentru că le mănâncă găinile din ogradă, Gheorghe Spineanu vrea să le înmulţească, pentru a le transforma în animale de companie, aşa cum sunt în Occident. Dihorii sunt hrăniţi cu carne şi ţinuţi în cuşti bine închise, astfel încât să nu existe posibilitatea de a porni la vânătoare printre găinile vecinilor. Gorjeanul ne-a spus că deocamdată hrănirea şi îngrijirea tuturor animalelor şi zburătoarelor din ogradă nu sunt prea costisitoare, însă amenajarea unor spaţii cores