Turiştii pasionaţi de munte, vânătoare şi pescuit sunt clienţii fideli ai silvicultorilor. Cabanele sunt clasificate cu margarete şi sunt dotate cu bucătărie comună şi camere cu unul sau două paturi.
Cabanele administrate de Direcţia Silvică Alba sunt ocupate în procent de sută la sută. Mai mult, toate locurile disponibile sunt rezervate până în data de 15 august 2010. Clienţii sunt în special vânători români sau străini, dar şi turişti care vor să petreacă o perioadă de câteva zile în natura sălbatică a Munţilor Apuseni sau a Munţilor Sebeşului.
Preţuri la fel ca în 2009
Cabanele cele mai cunoscute sunt Iezer – Ighiel din Apuseni, Canciu, Vapchina – Tău, Curmături şi Sălane – Oaşa din Munţii Sebeşului. Acestea sunt înscrise în circuitul turistic, iar rezervările se pot face şi online pe site-ul www.rosilva.ro. „Am menţinut preţurile la niveul de anul trecut. Practicăm tarife sub cele hoteliere şi oamenii vin cu încredere la noi“, a spus Mihai Palamaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Alba. Din totalul celor peste 40 de unităţi turistice aflate în administrarea Direcţiei Silvice, cinci sunt clasificate turistic pe grade de confort şi pot primi clienţi.
Aceste unităţi de cazare sunt clasificate cu una sau mai multe margarete, în funcţie de serviciile oferite. Sunt dotate cu bucătărie comună cu mobilier nou, camere cu unul sau două paturi. Preţurile variază în funcţie de locaţie şi pretenţiile turiştilor. Dacă aceştia vor opta pentru o cabană cu vedere la lac în zona Sebeş (Vapchina – Tău) sau la Iezer vor scoate din buzunar în plin sezon între 80 şi 125 lei pe noapte pentru o cameră, iar dacă aleg o locaţie şi cu pretenţii mai scăzute tarifele se vor situa între 40 şi 80 lei.
Posibilităţi de recreere
„Cei care aleg să îşi facă vacanţa în astfel de locaţii de munte vor fi cu siguranţă mulţumiţi. Pe lâ