Dacă weekendul acesta drumurile vă poartă spre zona Vâlsanului, opriţi-vă pentru o oră şi la Muzeul Etnografic de la Galeş înfiinţat încă din 1976 în centrul actual al satului cu acelaşi nume.
Clădirea în stil argeşean, din bârne de lemn, ridicată pe o temelie de piatră, a fost clădită din agoniseala şi cu truda sătenilor din Galeş, la stăruinţa învăţătorului Florea State. Îmobilul a fost gândit de la început cu această destinaţie pentru a rămâne generaţiilor viitoare ca un model de casă ţărănească din Galeşul secolelor XIX – XX.
Imobilul are, la primul nivel, şase camere cu trecere dintr-una într-alta, cu pereţii văruiţi în alb şi tavane din podină de fag. Aveţi ce admira! Două din camere sunt amenajate cu de-amănuntul în stilul odăilor de altădată ale satului. Una este„odaia cu corlon"- bucătăria ţărănească de altădată, cu icoană în perete, la răsărit, cu pământ pe jos, cu masă de lemn, scaune, străchini de pământ şi nelipsitul tron de mălai. Cea de-a doua este „odaia de dormit" sau „iatacul" pardosită cu scândură,. Iccoana din perete, patul tare de scândură, lada de zestre, acoperită cu ţesături colorate de lână precum şi copăiţa atârnată de tavan, toate vă transpun în atmosfera de odinuioară. Crucea şi oala cu busuioc stau aşezate pe masă ce şi acum în casele sătenilor din Galeş.
În celelalte patru camere puteţi asmira exponatele strânse din gospodăriile oamenilor din sat oglindind atât portul cât şi îndeletnicirile locuitorilor Galeşului. În camera mare găsiţi o sumedenie de multe costume bărbăteşti şi femeieşti lucrate în casă, prosoape ţărăneşti şi broderii de tot felul.