După ani petrecuţi în avocatură şi după ce a realizat că „mai sus de atât nu mai avea rost să urce”, Iulia Tătaru şi-a spus că a venit momentul să îşi urmeze visul.
1 /.
„Îmi doream un loc de relaxare unde să te poţi face frumoasă, dar în care să găseşti plăcerea unei lecturi interesante sau să poţi asculta muzică şi să stai la un pahar de vorbă cu prietenele. Mai greu a fost să alegem spaţiul care să îndeplinească cerinţele punerii în aplicare a ineditului demers”, povesteşte tânăra.
Aşa a găsit clădirea veche şi ponosită din spatele Palatului Victoria, pe care, împreună cu proprietarul şi secondată de un arhitect, a renovat-o cu multă grijă pentru conservarea arhitecturii originale. ” Am căutat aproape trei luni până am găsit locul pe care mi-l doream . Ne-a luat ceva timp până am adus clădirea din starea jalnică în care se afla la ceea ce este acum”, îşi aminteşte Iulia.
Cum să devii frumos la minte şi la trup
Acum, scărilor înguste, holurilor aproape labirintice, dar mai ales multitudinii uşilor şi mobilerului parcă desprins dintr-un tablou de secol XVIII par să le lipsească numai Pălărierul Nebun care să te tragă într-un fantastic imediat. Din fericire, însă, dincolo de uşi şi paravane se ascund doar cărţi.
Rafturile – întinse, omniprezente, cu cărţi, mai vechi şi mai noi – care veghează de sus mese de masaj şi lavoare sofisticate, schiţează imaginea bulversantă a uneia dintre cele mai nonconformiste biblioteci din Capitală. Ori salon de înfrumuseţare? Răspunsul vine pentru fiecare în raport cu destinaţia pe care o caută, pentru că, „La Biblioteque” s-a născut din pasiune şi s-a dezvoltat ca un loc de recreere atât pentru minte, cât şi pentru trup.
În camera de pedichiură se află cărţi de călătorie. La coafor, la loc de cinste, pe rafturile azurii, sunt expuse albume de artă, în timp ce, în