Ghid care explica vizitatorilor cum traiesc animalele, ce mananca acestea si alte curiozitati, dar si doua sisteme electromice de informare, cu ecran tactil - de toate acestea se bucura cei care trec pragul gradinii zoologice din Timisoara.
Timisoara a implementat, in calitate de partener, Proiectul "Traim in bazinul Carpati - Dezvoltarea activitatii pentru vizitatorii Parcului Zoologic Szeged si Gradina Zoologica Timisoara", finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
La ora actuala, proiectul se afla in plina derulare, iar cheltuielile sunt acoperite integral din bugetul proiectului. De marti si pana sambata, vizitatorii Gradinii Zoologice din Timisoara beneficiaza de serviciile de ghid, furnizate de un inspector de specialitate, asigurand grupurilor de vizitatori prezentarea colectiei de animale pe un traseu de vizitare, pe durata a 45 de minute.
Parintii, bunicii si copiii au ocazia sa cunoasca fiecare animal din Gradina Zoologica, sa afle modul cum se hranesc aceste animale, sa primeasca informatii despre habiatul animalelor, despre comportamentul lor, despre cerintele speciale de protectie pentru fiecare specie in parte si multe alte curiozitati.
Prezentarea are si un scop bine definit: sensibilizarea populatiei cu privire la necesitatea protejarii naturii si asupra nevoii de schimbare a comportamentului individual privind protectia si conservarea mediului in general si al cadrului natural oferit de zona timisoreana numita Padurea Verde, in special.
Vizitatorii mai au ocazia sa obtina direct informatii despre animale, habitate si unele curiozitati, sustinute de imagini, prin intermediul celor doua sisteme de informare cu monitoare cu ecran tactil (touchscreen) - unul in exterior, la intrare in Gradina Zoologica, si unul in interior, in casa de vizitare a habiatului ursil