Într-un an şi jumătate, românii au găsit peste 20 de motive de a reclama serviciile operatorilor de internet, cablu şi telefonie RCS & RDS, UPC şi Romtelecom. Singura nemulţumire a clienţilor reglementată recent de legislaţie este posibilitatea de a renunţa la abonament dacă aceştia nu sunt mulţumiţi de servicii.
Punctul de încasări al RCS & RDS din strada Paşcani, Bucureşti, este zilnic scena conflictelor dintre „cablişti" şi abonaţi.
Mai citeşte şi:
Internetul de la cablişti: „conexiune întreruptă“
Bogdan Horga, unul dintre abonaţii care stau la coadă de mai bine de-o oră, se plânge că şi-a plătit facturile la timp şi cu toate aceastea internetul i-a fost suspendat timp de zece zile. „Nu am fost anunţat în prealabil că urmează să nu am atâta vreme internet şi evident că am sunat zilnic la serviciul cu clienţii. De fiecare dată primeam invariabil acelaşi răspuns: cunoaştem problema şi o vom remedia. De remediat însă au remediat-o când au vrut ei", a spus Bogdan Horga. În momentul în care a mers să plătească serviciul a cerut ca zilele în care nu a beneficiat de internet să nu-i fie facturate.
„Mi se părea normal să nu plătesc pentru acele zile, dar ei nu mi-au zis nimic în sensul acesta, aşa că le-am amintit eu, dar ca să-mi pot însă recupera banii, trebuia să fac cerere. Am renunţat.", a mai spus Bogdan Horga. El n-a făcut însă reclamaţie la Protecţia Consumatorilor. În cazul opririlor programate, clienţiii ar trebui să fie informaţi înainte, precizându-se durata preconizată a întreruperilor. „Consumatorii ar trebui să ştie că în acest caz au dreptul la reducerea proporţională a costurilor abonamentului", a precizat Mihai Titichi, şef serviciu juridic la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor România.
Semnal prost, facturi umflate
Întreruperea serviciilor şi întârzierile prelungite în remedierea deficienţelor sunt