Specialiştii în medicina dermatologică spun că încă nu există un medicament demonstrat care să te scape de calviţia moştenită ereditar. Partea frumoasă a vieţii: scapi de mătreaţă şi frizer. Sursa: AP
De mai bine de patru ani, cel mai bun pieptăn al lui Dragoş e lama de ras. De pe la 24 de ani, a observat că părul a început să-şi rărească rândurile. A intrat în panică şi a început să-şi aplice tot felul de tratamente: "Mă spălam cu şampoane pe bază de petrol de ziceai că fac duş la pompa de benzină. O lună am dormit cu un fes pe cap pentru că mă dădeam seara cu ulei de ricin. Am folosit vreo trei feluri de fiole, toate se lăudau că îţi fac părul des ca peria de haine - apă de ploaie, niciun efect".
După ce a încercat tot felul de reţete şi leacuri băbeşti, într-o zi s-a enervat, a luat aparatul de ras şi a renunţat la tot părul. "Câteva zile mi-a luat să mă obişnuiesc cu noua mea «freză» şi cu glumele prietenilor", povesteşte zâmbind Dragoş.
Medicamentele, soluţii temporare
Faptul că cel mai eficient remediu pentru calviţie este aparatul de ras o spun chiar specialiştii în medicina dermatologică. Aceştia afirmă că deocamdată, în ceea ce priveşte calviţia moştenită, nu există niciun remediu demonstrat, care să funcţioneaze 100%.
Medicamentele existente pe piaţă doar amână pentru o perioadă de timp căderea părului.
"O parte dintre aceste medicamente, considerate mai eficiente, conţin minoxidil, o substanţă în amestec cu vitamine care împiedică părul să cadă. Însă acest lucru se întâmplă doar cât este folosit. Când tratamentul este întrerupt, poate cădea şi mai mult decât în mod normal", a explicat medicul dermatolog Marian Dragomir.
Cu toate acestea, doctorii recomandă ca, atunci când pe pieptăn rămâne mai mult păr decât obicei, să mergeţi la un control. "Există mai multe tipuri de alopeci