Iti propun un dulce exceptional, care se prepara foarte rapid. Este o prajitura lejera si sanatoasa, pentru ca are morcov, care sigur o sa placa celor mici. Glazura, din suc de portocala si zahar, da prajiturii un aer elegant.
Se pastreaza fara probleme doua zile la temperatura camerei, dar poate fi si congelat, imbracat in folie de plastic, ca sa-l ai la indemana cand ai nevoie de ceva dulce. Din cantitatile din reteta rezulta circa 16 felii generoase de chec, adica doua tavi normale.
Ca sa-l prepari ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 175 de grame de zahar, 175 ml de ulei de floarea soarelui, trei oua mari (sau patru galbenusuri si trei albusuri daca ouale sunt mici), 140 de grame de morcov ras prin razatoarea fina (trebuie circa trei morcovi medii), 100 de grame de stafide, coaja si suc de la o portocala, 175 de grame de faina, un plic de praf de copt, o lingurita cu varf de scortisoara si una rasa de pudra de nucsoara.
Incinge cuptorul si pregateste doua tavi de chec (unse cu grasime si tapetate cu faina). Amesteca zaharul cu ouale, amesteca bine, apoi adauga uleiul. Poti folosi fara probleme un mixer. Adauga morcovii dati prin razatoare, stafidele si coaja de portocala.
Amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si nucsoara. Adauga mixul de faina in compozitia initiala si amesteca pana se omogenizeaza. Compozitia finala este moale. Rastoarna-o in tavi si coace prajitura circa 40-45 de minute, pana devine ferm la atingere. Lasa-l sa se raceasca bine, apoi intinde glazura.
Glazura se face din 175 de grame de zahar pudra si doua-trei linguri de suc de portocala, care se amesteca foarte bine impreuna. Glazura se intareste in maxim o ora. Tot ce-ti mai ramane de facut este sa-l savurezi.
Iti propun un dulce exceptional, care se prepara foarte rapid. Este o prajitura lejera si sanatoasa