S-a născut la Bremen, în Germania, la 18 august 1939, dintr-un tată neamţ şi o mamă americană. Îşi însoţeşte tatăl, căpitanul pachebotului Berlin, într-o călătorie din Germania la New-York, cu escală la Havana. Pe parcursul escalei, mai precis, la 23 februarie 1959, Castro urcă pe vas. Cei doi se îndrăgostesc. După ce Marita ajunge la New York, Fidel o convinge să vină în Cuba, oficial ca interpretă. Locuiesc împreună la hotelul Havana Libre, în apartamentul în care Castro şi-a amenajat Cartierul General.
Rămasă însărcinată, Marita va fabula mai târziu că Fidel Castro ar fi pus oameni s-o drogheze şi, apoi, s-o facă să avorteze. În realitate, aşa cum a mărturisit în septembrie 2000, Jesus Yanez Pelletier, aghiotantul lui Castro, înainte de a muri, căzut între timp în dizgraţie, Marita şi-a dorit avortul. Naşte prematur, la 15 octombrie 1959, un băiat, pe care-l botează Andrés. Ştiind că e băiatul lui Pelletier, şeful escortei sale, Fidel Castro nu-l va recunoaşte.
La întoarcerea în SUA, în octombrie 1959, Marita e recrutată de CIA şi se antrenează într-o tabără a Agenţiei. I s-au promis 2 milioane de dolari, dacă-l asasinează pe Castro. Documentele arată c-a fost recrutată şi de Cosa Nostra. Pentru lichidarea lui Castro, CIA a subcontractat pe unul dintre agenţii Familiei de Chicago, Sam Giancana, succesorul lui Al Capone. Revoluţia administrase o lovitură mortală intereselor mafiote din insulă. Numeroase atentate puse la cale împotriva lui Fidel Castro poartă semnătura Mafiei.
În ianuarie 1960, după propriile mărturisiri, vine în Cuba cu nişte pastile cu otravă, pe care trebuia să i le pună lui Castro în lapte, ştiindu-se că El Comandante en Jefe era mare amator de milk-shake. Pentru că încă-l mai iubea – zice Marita, în cartea sa, intitulată, Dragul de Fidel: viaţa mea, dragostea mea, trădarea mea – ar fi aruncat pastilele în toaletă