Cat de potrivit este mesajul "Explore the Carpathian garden" lansat saptamana trecuta la Shanghai de Ministerul Turismului? Cat de riscant este sa folosesti un element geografic care nu are notorietate intr-o campanie de promovare a turismului? Cum se face un brand turistic? Unde greseste Romania de atatia ani in materie de politici de turism? Bradut Florescu are experienta de 13 ani in comunicare, media si publicitate si este unul din putinii jurnalisti romani de travel.
Bradut Florescu a debutat in media la varsta de 15 ani, la un post de radio. Timp de 20 de ani, a activat in domeniul comunicarii ca realizator de emisiuni, director de creatie si strategie al unor agentii de publicitate - Tempo, DDB, Departamentul de Marketing al CONNEX - sau trusturi media - ProTV, Realitatea-Catavencu , perioada in care a realizat campanii de comunicare pentru mai bine de 100 de branduri.
Retras din lumea marketingului si publicitatii, Florescu este acum unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de turism din Romania, materialele sale fiind publicate atat pe site-urile proprii (www.amazingrace.ro, www.tedoo.ro) si in alte publicatii print si online (Harper's Bazaar, ELLE, Cotidianul, Think.Hotnews.ro), fiind contactat de Autoritatea pentru Turism a Thailandei pentru un proiect de promovare a acestei tari.
De ce se poarta discutii acum despre logo si slogan in loc sa discutam despre masuri concrete in teren in materie de turism?
"Una dintre probleme este folosirea abuziva a termenului de "brand" in comunicarea acestui proiect. Nu poti sa "prezinti" brandul de tara, nu poti sa faci confuzie intre un element de identitate vizuala sau verbala (logotip, slogan) si procesul de branding, care presupune mult mai multe elemente", spune Bradut Florescu.
Brand-ul turistic al Romaniei, cu sloganul "Explore the Carpathian garde