Sociologul Vasile Dancu (PSD) crede ca partidul lui Dan Diaconescu nu are in acest moment sanse reale de a evolua pe scena politica, chiar daca OTV este un atu serios pentru realizatorul de televiziune. Cu toate acestea, in loc sa ne amuze sau sa ne sperie, mesajul politic pe care il transmite Dan Diaconescu ar trebui sa ne preocupe cu adevarat.
"Prin ideea aceasta de partid, Dan Diaconescu mai degraba face presiune asupra justitiei, avand in vedere ca politicul pare protejat in societatea noastra cand e vorba de justitie.
El incearca sa valorifice un impact destul de mare pe care il are la un anumit nivel al societatii noastre. Nu va face un partid pana la urma, chiar daca se vor aduna semnaturi. Totusi, cand e vorba de vot, oamenii nu voteaza chiar orice. Am vazut propunerea de a da 20.000 de euro la fiecare. Este un populism greu de ingurgitat chiar si de alegatorii mai naivi", a declarat Vasile Dancu pentru Ziare.com.
Cum a scapat Dan Diaconescu de un flagrant, in 2005
E greu sa faci un partid la televizor
Sociologul admite ca, in sondaje, asa-zisul Partid al Poporului ar putea sa adune "optiuni virtuale" care sa treaca peste pragul electoral de 5%.
Explicatia? "Suntem intr-o faza a isteriei colective, de dezamagire a oamenilor fata de clasa politica, intr-o criza a identitatii politice. (....) 5% e o cifra realista pentru partidul lui Dan Diaconescu, dar nu cred ca ar putea sa aiba o evolutie in crestere, ca partid, pentru ca nu ajunge sa ai o televiziune ca sa faci un partid. El inseamna organizare, filiale peste tot, un program politic si niste personalitati care sa duca acest proiect.
Sa ne amintim de Gigi Becali, care a avut in sondaje o cifra pe care o constatam cu totii, dar la vot, la alegerile locale, a luat foarte putin, astfel incat si-a si desfiintat partidul. Acolo este